Midden in de natuur en dicht bij 's-Hertogenbosch

Camping De Hooghe Heide ligt in het prachtige Noord-Brabant, midden in natuurgebied de 'Hooge Heide'.
'De Hooge Heide' is een verzamelnaam voor het groene gebied dat tussen Rosmalen, Nuland en Sint-Michielsgestel ligt.

De gebieden van de Hooge Heide lenen zich goed voor mooie wandelingen. Onder deze gebieden vallen onder andere Coudewater, de Wamberg, de Loofaert, Eikenburgbos, Vinkelsebos, de Hooghei, Engelenstede en de 'Stapstenen Groote wetering'.

Vanuit deze Brabantse camping staat u direct midden in de natuur waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. Ook is er genoeg te doen! Hier staan een paar tips. In de receptie zijn folders beschikbaar van leuke uitjes in de omgeving.

Fietsen en wandelen

De Hooghe Heide ligt in een prachtig gebied waar heerlijk gewandeld en gefietst kan worden. Wij hebben enkele routes voor u onder elkaar gezet zodat u deze mooie omgeving kunt verkennen.

Wandelroutes
Fiets- en mountainbikeroutes

jdp9180907-9651s-y1.jpg

Pannenkoekenhuis Pimpernel

Om uw dagje uit te beginnen en/of af te sluiten is Pannekoekenhuis en Uitspanning De Pimpernel bij uitstek de uitvalsbasis. De Pimpernel is gelegen bij Camping de Hooghe Heide.

Naar de website

Kasteel Heeswijk

Het mooiste kasteel van Brabant. Kasteel Heeswijk kent een bewogen geschiedenis die terug gaat tot het jaar 1080. Het is in de loop van de eeuwen veelvuldig verwoest en herbouwd. De Provincie heeft Kasteel Heeswijk betiteld als Topmonument en is op verschillende dagen open voor publiek.

Naar de website

Natuurtheater De Kersouwe

Natuurtheater De Kersouwe is gelegen in de bossen van Heeswijk-Dinther. Het hele jaar door worden hier allerlei voorstellingen gegeven. In de zomermaanden zijn er speciale kindervoorstellingen.

Tijdens uw verblijf op Camping De Hooghe Heide brengt  'Heintje Puf' u op de woensdagmiddag naar het theater.

Naar de website

's-Hertogenbosch

Onze Brabantse hoofdstad is uniek. Ondek de binnenstad en geniet van de vele, fraaie monumenten of maak een boottochtje over de Binnendieze. Kring vrienden van 's-Hertogenbosch organiseert legio activiteiten om u op een fijne en gezellige wijze de stad te laten beleven.

Naar de website

Naar de site van Visit DenBosch

Zwemparadijs AquaFun Sportiom

Leef je uit in de golven van subtropisch zwemparadijs AquaFun Sportiom in 's-Hertogenbosch. Stort je van de top van een vulkaan in het golfslagbad, roetsj in no-time van één van de snelle glijbanen het water in of laat je meeslepen door de avontuurlijke wildwaterrivier. In de vernieuwde glijbanen lijkt het alsof je veel sneller gaat dan daadwerkelijk zo is. Vanaf het terras bij de snackcorner in het zwembad heb je uitzicht op het kinderbad waar de allerkleinsten zich kunnen vermaken.

Naar de website

De Kilsdonkse Molen

Een bezoek aan de Kilsdonkse Molen is zeer de moeite waard en leerzaam voor jong en oud. Voor rondleidingen en andere info:

Naar de website

Kidsproof Den Bosch

Allerlei leuke uitjes voor kinderen in Den bosch en omgeving. Bekijk de agenda en ontdek wat er allemaal te doen is!

Naar de website

_G9R9929

Fluisterboot de 'Watervlucht'

Van april t/m oktober vaart fluisterboot De Watervlcht met opgeleide schippers en gidsen dagelijks 2 keer vanuit de Kilsdonkse Molen naar Kasteel Heeswijk en terug.

Naar de website

Benelux Theather Berlicum

Het Beneluxtheater heeft al vele artiesten van een podium voorzien. Onder andere Najib Amhali, Youp van ’t Hek, Karin Bloemen, Claudia de Breij, en Guido Weijers hebben kunnen genieten van onze gastvrijheid. Naast professionele activiteiten hebben we natuurlijk ook heel veel mooie amateurvoorstellingen. Bekijk eens het programma om een idee te krijgen wat wij allemaal kunnen bieden.

Naar de website

logo-benelux-theater-dLOWRES-3-300x300-1

Avonturenland Ballorig Speelparadijs

Overdekt speelparadijs Avonturenland Ballorig Den Bosch is het leukste dagje uit met kinderen t/m 12 jaar! Regen of zonneschijn? Bij Ballorig avonturenland kun je altijd lekker binnen spelen, namelijk 7 dagen per week! Voor de allerkleinsten is er een indoor speeltuin en een speciaal peutergedeelte.

Naar de website

Bezoek een lokale markt

Onze gemeente telt tal van kleine en grote markten. Bezoek er eens een en proef de locale sfeer en producten!

Naar de website gemeentemarkten

Naar de website Bosse markt

694

Kano Verhuur Beekdal

Op Tweede Paasdag opent Kanoverhuur Beekdal een nieuwe kanoroute vanaf Kasteel Heeswijk naar Berlicum.

De route loopt dwars door het beekdal van de rivier de Aa.

Het vaarseizoen is van april tot oktober.

Naar de website

Nationaal Monument Kamp Vught

Kamp Vught was tijdens de Tweede Wereldoorlog het enige SS-concentratiekamp buiten nazi-Duitsland. In 1942 werd begonnen met de bouw van Konzentrationslager Herzogenbusch, zoals Kamp Vught officieel heette. Toen de eerste uitgehongerde en afgebeulde gevangenen in januari 1943 uit Amersfoort aankwamen, was het kamp nog niet af. Dat mochten de gevangenen zelf afbouwen.

Naar de website